Un xàfec no impedeix un míting multitudinari per l’1 O del PdCAT al Museu

Tot estava a punt perquè el pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica acollís l’acte central de campanya per a l’1 d’Octubre del Partit Demòcrata de Catalunya, el PdCAT. Al principi, el Tinent d’Alcalde del Govern, Miquel Sàmper, havia fet el seu discurs davant un pati de l’antiga fàbrica de la Rambla, ple fins i tot a les escales. Sàmper va tenir el temps just per criticar escandalitzat, les acusacions del fiscal José Manuel Maza als implicats en el procés que poden comportar penes similars a les d’un assassinat, entre 15 i 25 anys de presó.

Però va arribar la pluja i un aiguat de setembre va desallotjar el pati del Museu en qüestió de minuts. En un moment i entre corredisses, els nombrosos assistents van buscar aixopluc al vestíbul del Museu on va continuar l’acte. La més aplaudida amb un suport incondicional dels assistents va ser Joana Ortega, el primer acte que anava després que el Tribunal de Comptes li reclami més de 800.000 euros per haver participat en la consulta del 9 de novembre.

Ortega, lluny d’arrepentir-se, va dir que hi tornaria a participar i que una consulta com aquella dóna esperances pel referèndum de diumenge. A l’acte també hi va participar la Consellera Meritxell Borràs, davant una audiència motivada que constantment interrumpia els discursos amb crits de “Votarem”. L’acte va acabar amb un emotiu cant de Els Segadors.