Una ampliació dels FGC permetrà anar de Terrassa a Martorell fent transbord a Gràcia

La Generalitat té prevista l’ampliació de la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils, que permetrà la seva connexió amb altres línies, com la Barcelona-Vallès. A la pràctica, això farà possible anar de Terrassa a Martorell únicament fent transbord a l’estació de Gràcia, és a dir, sense haver de desplaçar-se a una altra estació.

Segons la redacció del projecte, que s’ha d’acabar aquest any, l’ampliació consistirà en un tram nou de quatre quilòmetres de vies, que unirà l’estació de Plaça Espanya amb la de Gràcia. Això comportarà la creació de tres noves estacions i la remodelació d’una quarta.

Aquesta actuació, segons explica el Departament de Territori i Sostenibilitat, millorarà i ampliarà la cobertura en transport públic a la Nova Esquerra de l’Eixample, zona que compta amb equipaments com l’Hospital Clínic i la Zona Industrial, i permetrà un millor accés dels usuaris de la línia Llobregat – Anoia al centre de Barcelona. FGC preveu beneficiar més de 19 milions de viatgers anuals. Tot plegat costaria uns 321 milions d’euros i la licitació de les obres es preveu per al 2020.