Una aplicació permetrà pagar la zona blava amb el telèfon mòbil

La zona blava d’aparcament es podrà pagar a través del telèfon mòbil. L’empresa municipal Egarvia que gestiona la zona blava, els aparcaments soterranis públics i el servei de grua municipal, ha iniciat el procés per modernitzar el sistema de gestió dels seus serveis. La implantació d’aquest nou sistema de pagament permetrà abonar la zona blava mitjançant el telèfon mòbil.

Egarvia ha iniciat la licitació de tot un paquet tecnològic que representa un canvi important en la gestió dels seus serveis. Aquest paquet inclou una plataforma digital que permet la gestió integral de totes les atribucions de l’empresa. La licitació inclou tres aplicacions de mòbil. L’una per al pagament de zones blaves i altres zones regulades com els aparcaments soterranis, una altra per la utilització de zones de càrrega i descàrrega i una tercera per a l’ús de zones d’aparcament regulat gratuït com les zones exprés.

El projecte té una doble dimensió, d’una banda la gestió interna de l’empresa i l’altra les aplicacions que donen un servei directe a la ciutadania. L’empresa podrà geolocalitzar des de pagaments fins a denúncies, les anulacions o qualsevol altra incidència. El ciutadà podrà formalitzar a través d’una app tant els pagaments de la zona blava com d’aparcaments soterrats, un major control del temps per a les zones de càrrega i descàrrega i la resta de fórmules d’aparcament regulat. La seguretat en les operacions de pagament està garantida. Egarvia contractarà aquests serveis per a quatre anys que costen més de 94. 400 euros.