Una avaluació del CONCA proposa una fórmula jurídica pròpia pel mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya hauria de disposar d’una fórmula jurídica pròpia, tal i com li reconeix la Llei de Museus del 1990 i el Pla de Museus 2030. Així ho determina el Consell Nacional de la Cultura i les Arts en la presentació aquest dimecres de la seva desena avaluació estratègica sobre equipaments culturals públics.

Segons el CONCA, cal definir un format jurídic d’entitat del sector públic que permetria al Museu de la Rambla articular millor la xarxa dels 26 espais patrimonials per a la recuperació, conservació i divulgació del passat industrial català. En l’estudi del Consell per la Cultura i les Arts també es fan d’altres recomanacions com la reactivació del Consell Rector com a màxim òrgan de Govern del museu.

També reclama més inversions i dotació pressupostària, millorar l’estratègia per augmentar les visites o racionalitzar l’organització interna. L’acte ha comptat amb una reflexió pública a càrrec d’experts i representants del sector, sobre el diàleg entre divulgació científica, patrimoni industrial i història social.