Una breu i intensa tempesta acompanyada de vents de fins a 97 km/h provoca nombroses destrosses

Només uns 10 minuts de pluja però molt intensa i acompanyada de forts cops de vent. Moltes persones van haver de córrer i refugiar-se en portals i botigues. Aquestes són algunes imatges de tempesta i de les seves conseqüències.

Ha començat a ploure poc abans de dos quarts de 8 de la tarda de dimecres. Les gotes gruixudes s’han convertit en un xàfec intens en qüestió de segons i, en alguns llocs, fins i tot, acompanyades de pedra.

Segons el portal Info Terrassa s’han registrat durant l’episodi 5,4 litres de pluja per metre quadrat però d’intensitat molt forta, ja que en només un minut han descarregat 2,4 litres per metre quadrat. L’aigua ha anat acompanyada de ràfegues de vent de 70 quilòmetres per hora amb pics màxims que han arribat als 97 quilòmetres per hora.

Els bombers van rebre 69 avisos de veïns i veïnes que trucaven per alertar de les destrosses provocades per la tempesta: bàsicament, branques trencades d’arbres, tendals i persianes malmeses. La majoria de les alertes van començar a dos quarts de vuit de la tarda i van acabar a la mitjanit.

Els experts diuen que la gran quantitat de branques trencades es podria explicar per un esclafit: un fenomen meteorològic que consisteix en una columna d’aire que descendeix ràpidament i quan impacta a la superfície s’estén en totes les direccions, generant forts cops de vent.