Una campanya de Protecció Civil ensenya els infants a manipular correctament els petards

Un centenar d’alumnes de cinquè i sisè de primària de Matadepera han participat aquest divendres en un acte que pretén sensibilitzar sobre els riscos del foc en la Revetlla de Sant Joan.

Forma part d’una campanya que la Direcció General de Protecció Civil fa a diferents poblacions catalanes per conscienciar els infants de la correcta manipulació dels petards i donar-los els principals consells per gaudir d’una festa segura.

Una tècnica especialista ha explicat als nens i nenes que sempre cal comprar els petards en establiments autoritzats, portar-los en una bossa i mai guardar-los a la butxaca. A l’hora d’encendre’ls, fer-ho a terra, amb una metxa i no apropar-los ni a la cara ni al cos. No es poden posar dins de totxanes o ampolles ni llançar-los contra ningú ni al bosc. Si no s’encenen, cal deixar-los mitja hora i després remullar-los. I, sobretot, cal llegir les instruccions i respectar les categories segons l’edat.

Tots aquests consells queden recollits en una obra de teatre amena, divertida i didàctica que serveix per explicar els infants les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. Està escrita i interpretada per la companyia Filomenateatre de Granollers i l’any passat la van poder veure gairebé 1.500 alumnes.

A banda de la representació, una responsable de Creu Roja ha explicat com actuar en cas d’un accident amb pirotècnia. Les passes a seguir són prevenir, protegir, alertar i socórrer.