Una campanya recomana protegir ulls i pell de la radiació solar

Les persones de pell i ulls clars són més vulnerables a la radiació solar. I les persones amb més de 20 pigues entre els dos braços són més vulnerables a patir melanoma. Són dues de les informacions que apareixen en la campanya d’educació sanitària de farmacèutics i òptics de Catalunya, «La pell, mira-te-la amb bons ulls».

Fins el 31 d’agost nombroses farmàcies i òptiques ofereixen consells i diversos materials, per protegir pell i ulls de l’acció solar, amb l’objectiu de difondre des de la prevenció, els efectes perjudicials de la radiació solar. Per primera vegada dos sectors professionals treballen junts per incidir en la importància d’adquirir bons hàbits de protecció solar i evitar així el càncer de pell i els problemes oculars relacionats amb el sol.

Dues de les malalties produïdes per l’exposició al sol sense control. La campanya aborda aspectes com el d’escollir les ulleres o el protector més adient per a cada pell, i a interpretar correctament l’ús i la seva aplicació per a cada activitat. La campanya «La pell, mira-te-la amb bons ulls» està impulsada pels Col·legis Farmacèutic i d’Òptics i Optometristes, a la qual s’hi han sumat més de 600 farmàcies i òptiques de tot Catalunya.