El Consell Comarcal del Vallès Occidental celebra una jornada per compartir experiències d’economia sostenible

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha organitzat una nova jornada amb l’objectiu de crear un espai de col·laboració i un registre de bones pràctiques d’economia circular, i a la vegada generar noves idees per a l’impuls de noves propostes. El projecte, anomenat el “Mapeig d’Economia Circular al Vallès Occidental”, ha comptat amb la participació de gairebé una cinquantena de persones involucrades en les activitats d’economia circular de la comarca i amb el patrocini de Mercavallès, Cafès Novell i Campos Estela.

La sessió s’ha obert amb la intervenció del president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, que ha transmès la necessitat de “posar en valor i fer visibles les propostes d’economia circular al Vallès”. També, ha recordat que la jornada forma part d’una aposta estratègica que l’ens ha tirat endavant, el Vallès Circular, i ha animat als assistents a formar part d’aquesta xarxa d’agents que aposten pel compromís mediambiental i social. La jornada ha finalitzat amb una activitat col·laborativa de mapeig d’activitats d’economia circular per tal d’identificar les diferents accions d’economia circular que porten a terme tant els ajuntaments com empreses i entitats de la comarca.

Aquest projecte forma part d’una iniciativa simultània i global a nivell mundial que pretén identificar el major nombre d’experiències d’economia circular possibles i va dirigida als representats de les entitats que van signar l’Acord Vallès Circular així com altres entitats que promouen l’economia circular. També a professionals i empreses de diverses disciplines, empreses de consultoria especialitzada, professionals de l’educació i la investigació, ONG i associacions professionals.

La jornada s’ha emmarcat en la Circular Economy Mapping Week, una iniciativa impulsada pel Club d’Economia Circular (CEC) per multiplicar el registre d’exemples pràctics i l’impacte del coneixement d’experiències d’economia circular arreu del món. Des del Vallès Circular es promou la participació en aquest projecte per potenciar les activitats d’economia circular a la comarca i reforçar el posicionament del Vallès Occidental com a territori de referència en aquest camp.