Una comissió política farà seguiment i control de l’educació a Terrassa

L’ajuntament instarà a la Generalitat a considerar Terrassa com a zona d’actuació prioritària en l’educació, revisant i analitzant les necessitats de tots els centres. També li reclamarà un programa d’instituts escoles que permeti obrir tres equipaments d’aquest tipus a la ciutat. Una comissió política d’educació farà, de forma periòdica, seguiment i control de totes aquestes polítiques. És la proposta d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres aprovada al ple de juliol amb el suport majoritari dels grups. Malgrat expressar dubtes sobre si el model dels instituts escola és el més adient a nivell territorial i pedagògic, esperen que el treball previst resolgui aquesta qüestió.

L’objectiu és crear un model local per actuar contra la segregació escolar i atendre els alumnes amb necessitats especials i fer-ho de forma cohesionada i amb les aportacions de tots els agents per millorar la qualitat de l’ensenyament a la ciutat i els itineraris a seguir. La moció d’ERC també posa en valor el projecte de Patis Oberts en els programes d’educació i en reclama una priorització.

D’altra banda, de la mà d’ERC-Mes i TeC el ple ha aprovat un conjunt de mesures davant l’alça dels preus de lloguer d’habitatges. Es convocarà la comissió política pertinent per definir estratègies que serveixin per implementar l’índex de referència a Terrassa. S’estudiaran compensacions econòmiques per aquells preus que se situïn per sota.

Els grups han destacat que, malgrat l’intent de regulació del mercat, les campanyes i les sancions per pisos buits als grans tenidors, el pal de paller és disposar d’un ampli parc públic per garantir l’habitatge necessari.