Una deflagració permet descobrir una plantació de marihuana en un domicili

Divendres a dos quarts d’onze del matí, dues patrulles de la Policia Municipal van anar al carrer de Joaquín Costa, a l’alçada del carrer Wagner, alertades d’una deflagració en un habitatge pel 112.

Al lloc hi havia una dotació dels Bombers fent tasques d’extinció del foc, que s’havia produït a l’interior d’una barraca ubicada al final delpati de l’immoble. Els agents van contactar amb el titular del domicili, que els va informar que estava netejant aquest habitacle amb sofre i, possiblement, el contacte d’aquest producte amb una bombona de butà havia estat la causa de la deflagració.

Els agents van observar que la barraca estava folrada amb material d’alumini i tenia a l’interior una instal·lació de ventilació, tubs extractors, làmpades i altres elements destinats al cultiu de plantes al·lucinògenes a recintes tancats. També van trobar en una càmera frigorífica 420 testos d’esqueixos de marihuana i 50 més d’aquest tipus de planta, així com una bossa amb marihuana triturada de 342,37 g i diversos productes químics per a planters. També van inspeccionar els comptadors del corrent elèctric i van veure que s’havien connectat de forma il·legal a la xarxa de subministrament.

A causa d’aquests fets, els agents van detenir el propietari de l’immoble per estar implicat en un delicte contra la salut pública. A més, se li va imputar un altre delicte lleu de defraudació de fluid elèctric, del qual es va informar a la companya elèctrica corresponent.

La barraca va quedar precintada i les plantes van ser requisades i traslladades a les dependències policials per ser destruïdes. En el moment dels fets, al pis hi havia dues persones més, una de les quals va ser traslladada a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa amb una intoxicació per la inhalació de fum.