Una delegació del Líban visita Terrassa per intercanviar experiències sobre protecció civil

Una delegació libanesa visita Terrassa aquesta setmana per a intercanviar coneixements i experiències en l’àmbit de la Protecció Civil.

La delegació està formada per representants de la Federació de Municipis de d’Al Sahl (regió de la Beqaa Oest) i del municipi de Zouk Mikael (regió de Kesrouan).

Avui dilluns ha començat el seu programa d’activitats, amb les visites al Centre superior de coordinació i informació de la Protecció Civil (CECAT) a Barcelona i el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 a l’Hospitalet de Llobregat. Ho han fet acompanyats durant tot el dia pel regidor de Via Pública, Seguretat i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, i personal tècnic municipal.

Demà, la delegació dinarà amb Rivero i la Regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional Teresa Ciurana, a la Torre Mossèn Homs. Allà  s’hi ha programat una jornada perquè la delegació conegui les polítiques de Protecció Civil de l’Ajuntament de Terrassa, els plans d’emergència municipals i el paper de la Diputació de Barcelona en aquest àmbit.

El dimecres pel matí visitaran les instal·lacions de la Policia Municipal i pel migdia finalitza el programa amb la reunió a l’Ajuntament amb responsables municipals i els regidors de Protecció Civil i Solidaritat, en la que s’exploraran possibles vies futures de cooperació.

Hi ha una gran pressió sobre les estructures municipals i una capacitat de resposta a emergències molt limitada degut al context actual social i econòmic al Líban, a causa de la crisi dels refugiats sirians. Per això des de 2016 la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Granollers desenvolupen un programa de cooperació tècnica, amb la intenció de reforçar les Competències de la Federació de Municipis d’Al Sahl per la promoció de la tranquil·litat pública i la convivència en el context de la crisi de refugiats.