Una empresa terrassenca de transcripcions musicals que creix un 30% al mes

Compositors que volen registrar les seves cançons a la SGAE, músics que necessiten adaptacions de les seves obres per a més instruments o amateurs que no tenen oïda per treure la partitura d’allò que improvisen… Són moltes les persones que necessiten un servei de transcripció de partitures personalitzat i això és el que ofereix My Sheet Music Transcriptions, una nova idea de negoci que està en plena expansió.

El fundador i coordinador de l’equip és l’Oriol López, un jove terrassenc de 24 anys, que ha estudiat piano al Conservatori i Aeronàutica de la UPC.

Ell sol va començar a transcriure fa 5 o 6 anys i ho compaginava amb els estudis però molt aviat va necessitar ajuda. El punt d’inflexió va arribar fa menys d’un any: amb la nova web i la nova imatge corporativa, el creixement ha estat exponencial (un 30% més cada mes). Actualment l’empresa té 15 treballadors (d’ells 12 són transcriptors), la pàgina web registra 400 visites diàries, i comptabilitzen 200 clients i 300 transcripcions mensuals.

Oferir aquest servei de transcripció a youtubers o influencers és una nova línia d’expansió del negoci que el fundador està valorant.

Depenent de l’encàrrec, -una partitura d’un fragment o una simfonia sencera- la tarifa varia però la filosofia és  sempre la mateixa: fer la feina ben feta en el menor temps possible.

Escriure la música, diu López, posar-la negre sobre blanc també fa que perduri i es difongui amb més facilitat.