Una exdiputada afganesa denuncia la repressió dels talibans al seu país

«Els talibans no han canviat, s’han tornat més violents que mai». Així de categòrica s’ha mostrat l’exdiputada al Parlament d’Afganistan, Malalai Joya, que denuncia a Terrassa «l’imperialisme, el fonamentalisme islàmic, la brutal opressió a les dones i les quatre dècades de crims al seu país».

L’exdiputada ha fet una xerrada als Amics de les Arts per explicar la lluita per la llibertat d’un poble, d’un país i de les dones, davant una realitat creada per l’antic imperialisme que encara perdura a l’Afganistan. Joya denuncia la ingerència dels Estats Units en la política de l’Afganistan, que han donat suport a organitzacions terroristes que ara ocupen el poder.

Acusa la potència mundial de l’embargament a tot un poble, i de finançar els talibans per arribar al poder del seu país. Un poder que exerceixen amb mà de ferro i que va en contra de la majoria de la població, sense llibertat, amb repressió a la dissidència i amb persecucions constants a les minories.

Amb un relat escruixidor, Malalai Joya ha visitat Terrassa convidada per l’Observatori dels Drets Socials, el diari Malarrassa i el Grup de Literatura, Pensament i Debat dels Amics de les Arts.