Una exposició a la BD3 mostra el projecte ‘Visió per tothom’ al Txad

La Fundació Ramon Martí Bonet contra la ceguera ha presentat a Terrassa la tasca que està portant a terme al Txad en el marc del projecte Visió per tothom. Ho ha fet en un acte a la Biblioteca del Districte 3, amb una exposició que recull la feina feta fins ara per garantir la bona salut ocular de la població africana, fent revisions oftalmològiques, proporcionant ulleres i operant als col·lectius més vulnerables.

I és que el Txad, amb 14,45 milions d’habitants, és el tercer país més pobre del món i només un 30% de la població té accés a instal·lacions sanitàries. Fins ara, aquesta entitat hi ha posat en funcionament a la capital una consulta oftalmològica, un taller òptic i un quiròfan. El projecte ha permès atendre 150 pacients i fer 60 intervencions de cataractes, a més de formar un centenar de persones.

Amb 10 anys de vida, la Fundació Ramon Martí Bonet, vinculada a l’Institut Català de Retina, compta amb projectes a l’Índia, el Perú, Ucraïna i Nicaragua. A Catalunya col·labora amb una quinzena d’entitats socials per atendre aquells col·lectius que es troben en situació de pobresa extrema i fer tasques de rastreig visual a les escoles per detectar problemes de visió. A Terrassa, ha visitat 1.720 infants i ha proporcionat una vuitantena d’ulleres.