Una exposició al bar dels Amics enceta dos caps de setmana molt cinematogràfics

L’Ajuntament proposa a la ciutadania viure una experiència cinematogràfica amb diverses activitats relacionades amb el cine a «Set de Cinema», aquest dissabte a la plaça Vella. I les «12 hores fantàstiques» de cinema de terror el següent cap de setmana al Cinema Catalunya. Així aquest dissabte dia 15, entre les 10 del matí i les 8 del vespre hi haurà tot un seguit d’activitats a la plaça Vella per fer més popular el món del cinema d’una forma amena i lúdica. «Set de cinema» neix amb la vocació de renovar la tradicional Setmana del Cinema que en aquesta tercera edició inclou les «12 hores de cinema fantàstic», una marató de cinema de terror a la sala municipal, dissabte dia 22.

Paral·lelament a partir d’aquest dijous els Amics de les Arts acullen una exposició de pintures i reproduccions de cartells de cinema fantàstic. Són obres d’artistes com Marina Garcia, Marta Palmero, Miki Montllor, Octavi Intente, Cayetano Casas i Cristina Borobia, entre d’altres. La mostra ha estat impulsada pel Cinema Catalunya i per dos dels promotors de les 12 hores, Jaume Farré i Marc Girona. A «Set de cinema» es podrà experimentar amb sessions de maquillatge en directe, veure diferents projeccions en pantalla gegant o com es viu un procés d’un càsting. Tot plegat amenitzat amb les performances de la companyia local «Les Pisanes».

Pel què fa a les «12 hores de cinema fantàstic» es farà el pròxim dissabte dia 22. Una marató de sis pel·lícules de terror. La jornada arrencarà a dos quarts de dotze del migdia amb la projecció de tot un clàssic, «Els Goonies». També comptarà amb d’altres títols icònics com «El resplandor», d’Stanley Kubrick o del film de Ridley Scott, «Alien, el octavo pasajero», entre d’altres clàssics. Unes sessions que es barrejaran amb sorpreses, festes i regals. L’abonament per a les sis pel·lícules costa 24 euros que ja es poden comprar a la pàgina web del Cinema Catalunya. Totes les activitats estan organitzades per Terrassa City of Film amb el suport de diversos serveis i equipaments municipals.

Programació:
Set de Cinema. Dissabte 15 d’octubre, a la plaça Vella
10 h: Inici amb performances dels actors de Les Pisanes i projecció de curts.
11.30 h: Narració d’històries fantàstiques, a càrrec de Joan Boada.
12 a14 h: Càsting fantàstic, a la carpa de Terrassa City of Film
14 a 17 h: Projecció de curts de terror, obra de centres educatius de la ciutat.
17 h. Kahoot Freaky; concurs de preguntes sobre l’àmbit cinematogràfic.
18 a 20 h: Càsting fantàstic, a la carpa de Terrassa City of Film
20 h. Final de la jornada.

Les 12 h Fantàstiques. Dissabte 22 d’octubre, al Cinema Catalunya
10.30 h. Obertura de portes i recollida d’abonaments
11.30 h. «Los Goonies», de Richard Donner (Durada: 1h 51’)
14.15 h. «El resplandor» (en VOSE), d’Stanley Kubrick (2h 23’)
17 h. «Malnazidos», de J. Ruiz Caldera i A. De Toro (1h 42’)
19 h. «Braindead», de Peter Jackson (1h 39’)
21.15 h. «Alien, el octavo pasajero», de Ridley Scott (1h 56’)
23.30 h. «Dune», de Denis Villeneuve (2h 36’).