Una exposició als Amics de les Arts repassa el conflicte colombià amb dibuixos d’una exguerrillera

El 24 de novembre de 2016 es firmava a Bogotà l’Acord de Pau que pretenia posar fi a més de cent anys de violència a Colòmbia entre les guerrilles i els grups paramilitars controlats per l’Estat. Aquest dia no va ser el final, sinó l’inici d’un procés que es preveu llarg, també.

En aquest context Els Amics de les Arts acull una exposició de l’artista indígena i exguerrillera de les FARC Inty Maleywa en la que, a través de 12 dibuixos, explica la història, per dècades, del conflicte colombià, motivat pel control de la terra. Els colors vius i lluminosos de Maleywa contrasten amb el que mostren: una crua violència.

L’exposició, titulada ‘Desenterrando memorias’, es podrà veure fins el 10 de febrer. Aquest dimarts, a més, hi ha hagut una xerrada amb la participació de la mateixa autora a través de videoconferència durant la qual s’ha repassat també, com s’està desplegant un procés de pau que pateix nombrosos incompliments.

‘Desenterrando memorias’ l’ha organitzat Amics de les Arts i Joventuts Musicals i la Fundación Tejipaz, i ha rebut el finançament de l’Ajuntament de Terrassa i la col·laboració de la Taula Catalana per Colòmbia i l’Observatorio ADPI.