Una exposició commemora 200 anys d’història de l’Escola Vedruna Vall

Ara fa 200 anys que la germana Joaquima de la congregació Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, va fundar un projecte d’ensenyament amb valors cristians per a nenes.

Avui els 38 centres Vedruna que hi ha repartits per tot Catalunya celebren el bicentenari de la institució amb diverses mostres que expliquen la història i l’evolució del seu compromís amb l’ensenyament.

Aquest dijous L’Escola Vedruna Vall ha celebrat un acte per commemorar l’aniversari amb la participació dels responsables de la Fundació, d’exalumnes i professors i una representació del món polític i social. L’exposició que s’ha instal·lat a la Casa Ros cedida per la Fundació Sant Llàtzer, és un recorregut per les diferents branques de la Fundació que manté l’objectiu de ser una escola acollidora i inclusiva, oberta a tothom.

La mostra és un recorregut pels diferents elements que configuren la història del centres d’ensenyament, per on hi han passat milers d’alumnes i professors que gairebé durant 200 anys han fet gran l’Escola Vedruna Vall.