Una exposició de dibuixos d’en Bicman es converteix en un homenatge a Lluís Llach

Jordi Magrià, conegut també com a ‘Bicman’, s’ha fet popular per haver dibuixat els presos polítics i els exiliats amb un bolígraf de color blau, amb un realisme perfecte. Ara ha volgut dedicar una sèrie d’il·lustracions a una de les figures que admira, Lluís Llach.

El cantautor de Verges havia estat convidat divendres a la inauguració d’una exposició amb aquests dibuixos però s’ha trobat amb un homenatge massiu a la Factoria Cultural. Llach guarda un record molt especial de Terrassa, la ciutat que el va veure cantar en públic per primer cop fa 54 anys al Socialet.

L’exposició combina els dibuixos que van fer popular en Bicman amb els nous sobre Lluís Llach. Alguns amb el seu rostre però la majoria inspiració d’una vintena de cançons. El llibre que s’ha editat inclou la lletra de la cançó i un codi QR per escoltar-la. Jordi Magrià ja pensa en donar continuïtat a l’homenatge.

La inauguració de l’exposició ha estat apadrinada per l’exdiputada Gabriela Serra. Tant ella com Llach han defensat la necessitat de sortir al carrer per seguir avançar cap a la llibertat.

Abans d’acabar el públic sencer ha cantat amb entusiasme dues de les peces més populars de Lluís Llach i que ja formen part de la memòria col·lectiva: ‘L’Estaca’ i ‘Que tinguem sort’.

L’exposició, que es podrà veure fins l’1 de desembre a la Factoria Cultural, està organitzada per Òmnium, l’ANC i el Consell per la República.