Una exposició fotogràfica recorda com era el Nadal a Terrassa

Terrassa recorda el Nadal del passat a través d’una exposició fotogràfica. Les imatges, repartides per set indrets diferents de la ciutat, pertanyen a l’Arxiu Històric Municipal.

Les fotografies estan situades en tòtems de dos metres d’alçada per un metre d’amplada. Aquestes imatges mostren els carrers de Terrassa i a la ciutadania celebrant les festes de Nadal, visitant l’enllumenat de la temporada i participant a la cavalcada dels reis mags. Els nens també són protagonistes en aquesta exposició, i es pot veure com gaudien en el passat de tradicions que encara es mantenen en l’actualitat.

Els tòtems estan situats a set punts de la ciutat i es mantindran durant tot el cicle de Nadal. Es podran trobar a la Rambla, a la Plaça Terrassa Industrial, al Passeig Lola Anglada o la Plaça de Primer de Maig. També s’han instal·lat tòtems als barris de Ca n’Anglada, La Maurina, Can Roca i Les Arenes.

L’Ajuntament va decidir exposar les fotografies per recordar el passat i fomentar la interacció entre les generacions més grans i les més joves. Es vol donar un nou significat a les festes, on tothom pugui gaudir de les celebracions independentment del seu gènere, edat o procedència. Des de les institucions aposten per unes festes igualitàries on la ciutadania quedi unida per valors universals.