Una exposició fotogràfica recull a l’Arxiu el millor treball del fotoperiodista Joan Biarnés

“Joan Biarnés: esperar, enquadrar i disparar, 1953-1969”, és el títol d’una exposició fotogràfica del reporter terrassenc que s’ha obert al públic aquest divendres a l’Arxiu Comarcal. Una mostra amb una seixantena d’instantànies fetes entre els anys 50 i 60 i centrades en el món de l’esport. L’Arxiu que ha pruduït la mostra amb la col•laboració de la Diputació, ha triat, classificat, condicionat i digitalitzat a partir d’uns 17.000 negatius que la família va cedir a la ciutat.

A la inauguració, a la qual hi han assistit presidents i directius d’entitats esportives, el tinent d’alcalde Alfredo Vega ha destacat la importància de la mostra que recupera part de la història de la ciutat i del paisatge urbà de dues dècades singulars. Per la seva banda Joana Biarnés junt amb la seva germana Montserrat, han agraït l’homenatge que la ciutat ret en aquesta exposició, a la feina del seu pare.

A l’exposició de Joan Biarnés es poden veure les millors imatges dels esports que es practicaven en una Terrassa en blanc i negre, amb una especial predilecció per l’esport de la ciutat, l’hoquei. La mostra també recull algun material esportiu com trofejos i pilotes o carnets de premsa i càmeres fotogràfiques. L’exposició de la qual se n’ha editat un llibre, també es pot consultar a exposicionsvirtuals.terrassa.cat. La mostra es podrà veure fins el 31 d’octubre a l’Arxiu del carrer Baldrich.