Exposició Stop Estigmes

Una exposició per revertir l’estigma del transtorn mental sever

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa ha inaugurat aquest matí una exposició amb l’objectiu d’oferir una visió real de les persones amb trastorns mentals greus i contribuir a revertir l’estigma que sovint s’hi associa.

La mostra, formada per prop d’una vintena d’instantànies i titulada “Stop estigmes”, es podrà visitar fins el proper dimarts 18 a la primera planta de l’Edifici Docent de MútuaTerrassa (C/ St. Antoni, 39). Es racta d’una exposició itinerant. Entre el 19 i el 23 d’octubre estarà ubicada al Casal Cívic de Sant Pere i del 24 al 30 es podrà veure a la Biblioteca Central.

Protagonitzades pels residents de les llars-residències Casa Marquès i Triginta Salut Mental, totes les fotografies són imatges reals que contradiuen els estigmes que pateixen les persones amb trastorns mentals severs. Les instantànies mostren situacions quotidianes i reals i es contrasten amb falses idees estigmatitzades.

Exposició Stop Estigmes

L’exposició forma part del conjunt d’activitats promogudes sota el paraigües de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Terrassa i s’emmarca en el Pla Local de lluita contra l’estigma.