Una família dorm al cotxe amb el gat a l’espera d’un habitatge

Un cotxe vermell estacionat al pàrquing d’un supermercat és des de fa tres setmanes la llar d’en Fernando, la Marisa i la seva mascota.  La parella viu una situació econòmica complicada des de fa anys, i s’ha dirigit a serveis socials en diferents ocasions per accedir a un habitatge. De moment, l’única solució possible és viure en un alberg, una opció que per al Fernando és inacceptable.

En Fernando ha utilitzat Twitter per visibilitzar la seva situació, i denuncia a través de les xarxes socials que ha patit abandonament institucional. El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa, Noel Duque, explica que es va seguir el protocol i la parella va viure a un hotel durant tres mesos

S’ha intentat gestionar un habitatge per a la família, però és impossible ja que no hi ha disponibilitat de pisos. El regidor aclara que, de moment, l’única solució és viure a l’andana, un alberg que presta atenció i acompanyament a persones sense llarEn Fernando no accepta aquesta alternativa, i insisteix en què no vol diners, sino una residència digna. 

El regidor destaca que la problemàtica de l’habitatge s’ha de solucionar amb lleis efectives proposades des de l’estat. Les alternatives han d’evitar que els ciutadans patexin situacions de vulnerabilitat i han de facilitar l’accés a un domicili en cas de necessitat.