Una família del barri de Xúquer amb tres filles, en risc de desnonament

L’Ester Morales viu en un pis del barri de Xúquer amb les seves 3 filles (de 14, 6 i 4 anys) i el seu marit.  El va llogar al 2012 a la propietària original de l’habitatge a través d’una agència immobiliària. Aquesta propietària no va poder fer front a la hipoteca i  l’immoble va passar a mans d’un fons voltor: Unión de Créditos Inmobiliarios.

Quan Morales es va assabentar de la situació va intentar posar-se en contacte amb aquest fons per pagar el lloguer  directament a ells però no ha pogut arribar a cap acord. Al contrari, van portar aquesta família a judici per recuperar la propietat de l’immoble.

Aquesta família terrassenca ha buscat l’ajut del Colectivo sin Vivienda i altres entitats i l’advocat Joan Tamayo els porta el cas. La sentència de 2018 s’ha recorregut a l’Audiència Provincial. Morales espera que el tribunal tingui una mica més de sensibilitat i respecte pel dret de les persones a una habitatge digne. Només demana continuar pagant el lloguer del pis que ja habita.

El seu no és un cas aïllat. Moltes famílies de la ciutat estan a l’espera d’una ordre de desnonament. Algunes perquè no poden pagar la hipoteca o el lloguer i d’altres, com aquesta, perquè han estat víctimes dels deutes d’uns altres.