Una família egarenca denuncia la desaparició de les places de cicles formatius per a estudiants amb necessitats especials

El curs vinent l’Àlex Ferrer volia estudiar un cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències Sanitàries, però s’ha quedat sense plaça. Aquests darrers dos anys ha estat estudiant el Grau Mitjà d’Emergències i Protecció Civil a Mollet del Vallès. El seu objectiu és ser bomber, i de fet l’estiu passat ja en va fer pràctiques. Els mateixos bombers li van recomanar que fes el Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries d’on ara ha quedat fora.

La mare de l’Àlex, la Pilar Sánchez denuncia que han desaparegut les places per a estudiants amb necessitats especials. El seu fill pateix Asperger i té reconegut un 50% de discapacitat, un fet malgrat el qual aquest curs ha aconseguit una mitjana de 7’92. Però la sorpresa ha estat que en cap dels centres on havia fet la preinscripció hi havia aquestes places que el Departament d’Educació reserva per necessitats especials i que l’Àlex havia ocupat fins ara. Tampoc el 10% de places teòricament reservades per a alumnes procedents d’altres cicles formatius. La Pilar denuncia que a la pràctica totes les places han estat pels alumnes provinents de secundària, amb tal d’evitar tots els problemes de matriculacions del curs passat.

Si l’alternativa de l’Àlex fos optar per un grau superior, el problema seria el mateix: en aquest cas, els alumnes que han acabat el batxillerat tenen preferència. La Pilar Sánchez assegura que amb aquest sistema els alumnes de cicles han quedat arraconats, al mateix nivell que els qui han deixat els estudis. De moment, els propers passos de la seva lluita seran presentar una reclamació al Departament i comprovar si el dia 25 de juliol ha quedat alguna plaça vacant per als qui, com l’Àlex, han quedat en llista d’espera.