Una fuita de gas obliga a tancar la llar d’infants L’Oreneta per prevenció

La llar d’infants L’Oreneta ha hagut de suspendre aquest dilluns la seva activitat degut a una fuita de gas. L’anomalia ha estat detectada a primera hora del matí, quan diversos membres de l’equip docent han arribat al centre i s’han adonat que una tuberia de coure, d’uns 50 metres, havia estat robada. Tot fa pensar que els lladres haurien actuat aprofitant el pont, durant algun d’aquests últims dies festius.

Dues dotacions dels bombers han arribat a l’escola bressol a les 8.10h del matí, han tallat el subministrament i, després de realitzar les corresponents medicions, han donat per finalitzats els seus serveis a les 9.30h. Per la seva part, des de la llar d’infants s’havia avisat a les famílies a través de l’aplicació Dinantia per tal que l’alumnat no assistís al centre fins a nou avís. Finalment, com a mesura preventiva, s’ha decidit suspendre l’activitat lectiva durant aquest dilluns.

La directora Rosa Carreras afirma que “tot i que la fuita s’ha produït a l’aire lliure, al tractar-se d’un espai dins del recinte escolar, hem cregut oportú tancar per un dia”. Des del centre confien en poder reobrir aquest mateix dimarts amb la màxima normalitat possible. El robatori de la tuberia hauria afectat, bàsicament, a la cuina i al sistema de climatització. En aquest sentit, Rosa Carreras apunta que “haurem de contractar un càtering per al servei de menjador fins que es pugui restablir el subministrament de gas per cuinar i, si fa fred, és possible que durant aquests dies utlitzem aparells elèctrics de calefacció per guanyar temperatura a les aules”. La llar d’infants L’Oreneta, situada a l’avinguda del Vallès, número 487, compta amb un total de 105 alumnes distribuïts en 9 aules.