Una guia agruparà, a finals d’any, tots els espais de joc de la ciutat destinats a infants i adolescents

​ Terrassa tindrà a finals d’any una guia que aglutini les propostes de joc infantil i adolescent. El Pla Terrassa Ciutat Jugable s’ha començat a elaborar aquest mes i s’emmarca en el Pla Local d’Infància i Adolescència, aprovat al març. Servirà per endreçar els espais de joc i lleure infantil i adolescent, quantificar-los, situar-los al mapa per detectar on en fan falta i valorar-ne el grau d’inclusivitat. També ha de prioritzar futures accions a dur a terme, fent del joc un aspecte més del dia a dia que enriqueix la ciutat.

La primera fase del pla, de diagnosi, es fa amb tallers participatius amb el suport d’una empresa consultora. Es tindran en compte els punts de vista de les AFA, el Districte Jove i les consultes al Punt Jove a l’Institut així com una enquesta als membres del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència.

La via pública és clau per entendre Terrassa com a ciutat jugable. En els darrers tres anys l’Ajuntament ha renovat una sisena part de les zones de joc infantil de la ciutat, incorporant algun gronxador per a persones amb mobilitat reduïda, i n’ha adequat per a ús també d’adolescents. El govern municipal té previst acabar el mandat havent invertit un milió d’euros en àrees de joc infantil i espais per fer-hi activitats familiars.

A banda d’aquestes intervencions, el joc al carrer va recuperant presència, gràcies sobretot a iniciatives com la Setmana de Jocs al Carrer, que ja duu sis edicions de la mà de l’associació Va de Joc.