Una jornada coordina persones en atur i empreses de la comarca per crear ocupació de qualitat

En els pitjors moments de la crisi econòmica l’atur va arribar a Terrassa a un índex del 24%. Des de llavors, s’ha reduït fins arribar al 14% actual. Amb tot, el nombre de persones sense feina és encara molt elevat i cal implementar noves mesures que aconsegueixin reduir aquesta xifra.

Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, celebra al Museu de la Ciència les Converses del Mercat de Treball. En aquesta cinquena edició, hi participen una trentena d’empreses i 220 persones que busquen feina. Les jornades volen ser una plataforma per compartir inquietuds, necessitats i iniciatives entre els dos col·lectius. També es pretén facilitar les eines necessàries per a la creació d’ocupació de qualitat.

Des de l’administració pública admeten la dificultat de crear un projecte empresarial sòlid i reconeixen l’esforç del sector. En aquest sentit, aposten per trobar espais de pacte, diàleg i compromís entre tots els agents implicats.

Aquesta jornada s’emmarca en la mesura de foment de l’ocupació del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental.