Una jornada de formació aprofundeix en les metodologies d’acompanyament educatiu a joves

Nombrosos professionals provinents de diferents ciutats de Catalunya han participat aquest dimarts en una jornada de formació sobre acompanyament educatiu a joves. L’objectiu de la sessió, que s’ha fet a la Masia Freixa, és aprofundir en les metodologies existents i intercanviar experiències.

L’acte d’aquest dimarts s’emmarca en la programació per commemorar els 20 anys del Districte Jove, un projecte municipal d’acció social i intervenció socioeducativa amb la població jove de Terrassa. Al llarg del curs, hi ha previstes diverses activitats especials per celebrar l’aniversari, com ara un joc de rol en viu, una sortida a la neu i una jornada de graffiti i art urbà, així com un festival obert a la participació col·lectiva juvenil i tornejos esportius.

El Districte Jove es va posar en marxa l’any 1997 amb l’objectiu de prevenir i actuar sobre problemàtiques socials entre la població juvenil, amb la particularitat d’actuar al territori de manera descentralitzada i en contacte directe amb el col·lectiu. Durant aquest temps, la xifra de participants ha anat creixent, fins arribar a una mitjana anual de 1.461 usuaris en les activitats ordinàries. En el cas dels instituts, se superen els 3.300 a l’any, i en les accions obertes a la ciutat, fins a 3.400.

Els seus impulsors defensen que actualment el Districte Jove ha esdevingut una potent eina d’intervenció i de foment de l’autonomia i la participació, a més d’un observatori de la realitat juvenil. Organitza una mitjana anual de 300 activitats i compta amb un equip format per 11 persones.