Una jornada formativa aporta noves eines a les entitats d’educació en el lleure

El treball educatiu en valors que fan les entitats de lleure de la ciutat beneficia cada any més d’un miler d’infants i joves de Terrassa. Conscient de la importància de la seva tasca, l’ajuntament ha organitzat una jornada formativa per posar al seu abast noves eines que permetin avançar en el desenvolupament d’activitats de qualitat per aquest col·lectiu. L’objectiu ha estat oferir més espais i noves temàtiques per a la formació continua.

En col·laboració amb l’Aula d’Esplai del Vallès, aquesta primera jornada formativa s’ha celebrat al Centre Cívic President Macià amb la participació d’una seixantena de persones.

La primera ponència s’ha centrat en els processos de trànsit infantil i juvenil. Just després s’han fet quatre tallers sobre la perspectiva de gènere a les entitats, feminismes, interseccionalitat i tallers no mixtes. Un cop finalitzats, s’han posat en comú totes les experiències.

D’aquesta manera, el Servei de Joventut i Lleure Infantil dóna continuïtat a la formació específica i continuada que impulsa des de fa anys per a les entitats d’educació en el lleure. Aquest pla inclou cursos de monitors i monitores per facilitar el relleu dins de les entitats, nocions de direcció per garantir la capacitació de les persones amb càrrecs de responsabilitat, així com jornades tècniques per oferir recursos i eines especialitzades als caus i als esplais.