Una jornada tècnica aborda com millorar l’eficiència de la gestió de l’aigua de pluja

El canvi climàtic és una realitat que obliga els municipis a adoptar mesures preventives i de resiliència per mitigar els seus efectes i contribuir, així, a un desenvolupament més sostenible. En aquest context, l’Ajuntament de Terrassa ha organitzat una jornada de caràcter tècnic per tractar sobre els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible, que plantegen millores en l’eficiència de la gestió de l’aigua. L’acte s’ha fet aquest dimarts a la Biblioteca Central.

Amb tres ponències i una taula rodona, la sessió ha abordat aspectes com les visions territorials dels abocaments al medi i la gestió pluvial de les ciutats, així com els plans estratègics de drenatges, amb exemples pràctics de diversos municipis.

El Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible neixen a partir de la necessitat d’integrar en el plantejament de les ciutats un model de gestió del cicle d’aigua més sostenible per evitar la contaminació del medi natural.

Aquests elements contemplen la reducció dels cabals d’aigua en la xarxa de clavegueram en èpoques de pluges torrencials i la creació de zones enjardinades que beneficien la biodiversitat i redueixen l’efecte illa de calor.