Una marxa vermella caminarà aquest diumenge contra el projecte del polígon «Els Bellots II»

La plataforma «Tu ets entorns Terrassa» ha convocat per aquest diumenge una mobilització contra la construcció del futur polígon logístic «Els Bellots II». L’acció consistirà en una marxa reivindicativa d’aproximadament 4’5Km pels espais que hauria d’ocupar el nou polígon. Els convocants demanen que els participants hi assisteixin vestint alguna peça de color vermell. En diferents parades al llarg de l’itinerari, membres de la plataforma exposaran els arguments per reivindicar la preservació de l’espai. Es tracta d’uns terrenys eminentment agrícoles que també compleixen una funció de reserva de la biodiversitat: els insectes, conills i perdius que habiten els marges entre camps fan que a més sigui una zona d’alimentació per a aus rapinyaires com l’aligot comú i el xoriguer.

L’Ajuntament, en canvi, defensa que l’espai es va declarar urbanitzable l’any 2003 i que canviar aquests plans de desenvolupament urbanístic obligaria l’Ajuntament a indemnitzar els propietaris dels terrenys amb l’equivalent a sumar els pressupostos municipals d’inversions de tot un segle. El regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, afegeix que a més seria girar l’esquena a la possibilitat de crear un polígon logístic únic a l’àrea metropolitana, capaç de generar entre 4.000 i 5.000 llocs de treball directes per Terrassa.

El punt de trobada per la marxa reivindicativa de diumenge serà l’aparcament del complex funerari municipal a les 10h. La plataforma convocant, «Tu ets entorns Terrassa», està integrada per una vintena d’entitats de la ciutat, com l’ADENC, el Centre Excursionista de Terrassa, la Taula de l’Aigua i la Vaga Feminista.