Una mostra sobre Dones i Tecnologia referma el compromís del Consell Comarcal amb les polítiques d’igualtat

El Consell Comarcal referma el seu compromís amb les polítiques d’igualtat i acull una exposició sobre Dones i Tecnologia, basada en un treball de recerca de la UPC. Amb motiu de la commemoració del 8 de Març, Dia de les Dones, el Consell Comarcal es referma amb les seves polítiques per una igualtat de tracte i d’oportunitats amb les dones. La Comissió Permanent ha aprovat l’adhesió al manifest de la Diputació de Barcelona on es posen en valor els lideratges i les polítiques feministes com a resposta a la COVID-19. Internament, també s’adhereix a la Declaració de Compromís en favor de les Polítiques d’Igualtat, una de les accions previstes en el Pla Intern d’Igualtat del Consell Comarcal.

A més, la seu de la Mancomunitat acull aquests dies la mostra “L’Enginy invisible. Dones i tecnologia : passat, present i futur”, basada en un treball de recerca de diferents investigadores de la UPC. L’actual crisis sociosanitària està tenint conseqüències directes en la vida de les dones, de totes les edats i en totes les esferes de la vida, agreujant les desigualtats de gènere greus que ja patien. Una de les conclusions que ja es coneixen de l’estudi de l’impacte de la COVID-19 elaborat per l’Observatori Comarcal i que es presentarà la setmana que ve, és que les dones són un dels col•lectius més afectats per l’impacte de la pandèmia.

El manifest d’aquest any emfatitza en què les polítiques feministes han d’estar al centre de les anàlisis del context de la pandèmia, reforçant els lideratges de les dones i detectant l’augment de les desigualtats de gènere que les afecten de manera específica, en tots els aspectes que envolten la situació derivada de la COVID-19, per poder desenvolupar polítiques comunitàries més equitatives i eficaces. Per tot això des d’aquesta setmana es pot veure a l’entrada de l’edifici Ègara del Consell Comarcal l’exposició “L’Enginy invisible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”.

Es tracta d’una mostra sobre Dones i tecnologia, impulsada per les Universitats UPC i UVic, la Societat Catalana de Tecnologia i HP. Està basada en un treball de recerca de diferents investigadores de la UPC, sota l’impuls de la Professora Núria Salan. Explica perquè hi ha tant poques dones a l’àmbit de la tecnologia i dona a conèixer dones pioneres i opinions d’especialistes i de dones estudiants o titulades, entre d’altres. Així, el Consell vol visibilitzar les contribucions de les dones en els àmbits de l’esfera pública i del treball, donant a conèixer models a seguir i posant el valor el coneixement femení.