Una mostra visibilitza la lluita de les dones contra el franquisme i el seu paper a la transició

El Centre Cultural  comença el mes de febrer amb l’obertura d’una nova exposició a la Sala 5: “Les dones també HI ÉREM” que vol visibilitzar les terrassenques que van destacar pel seu compromís veïnal, sindical i polític per enderrocar el franquisme. La mostra ha estat produïda pel Casal de la Dona de Terrassa.

L’exposició és fruit del buidatge de 23 entrevistes a dones, anònimes la majoria, de diferents edats, estudis i procedència. Totes elles comparteixen la lluita contra el franquisme des de la militància clandestina, creant o participant en associacions veïnals, organitzacions juvenils, escoles, entitats culturals, esplais i centres de cultura. I també des dels seus llocs de treball a la fàbrica, a oficines o hospitals.

No hi són totes. Hi falten moltes, afirmen les organitzadores. Però amb aquesta exposició es vol combatre la desmemòria històrica que acostuma a oblidar la tasca de les dones i, d’aquesta manera, reconèixer la seva lluita per aconseguir la llibertat, la dignitat i els drets col·lectius. Elles van obrir un camí per a les futures generacions.

La mostra es pot veure fins al 14 de març.