Una nova activitat didàctica del Museu de Terrassa explica la història del Castell Cartoixa

Una nova activitat didàctica explica la història del Castell Cartoixa de Vallparadís. Es va estrenar amb èxit per Festa Major i durant el curs ja l’han feta sis escoles. Aquest dimecres hi han participat els alumnes de sisè de l’Escola Lumen.

Tot comença al Segle XII, quan Berenguer Sanlà i la seva dona Ermessenda compren al comte de Barcelona, Ramon Berenguer III, unes terres per construir-hi la seva residència senyorial, que es convertirà en el castell de Vallparadís.


L’activitat serveix a les escoles per introduir els nens i nenes en aquests fets de la història de Terrassa i aprofundir en els personatges que els van protagonitzar: des de Berenguer i Ermessenda, als monjos cartoixans i Blanca de Centelles. Però qui més triomfa és el Marquès de Sentmenat.

‘Històries del Castell’ és una de les tres novetats de la guia d’activitats didàctiques del Museu de Terrassa per aquest curs, juntament amb ‘Mites i heroïnes’ i ‘3D aixovars pel futur’. La programació inclou 53 propostes de visites, itineraris i tallers adreçats al públic escolar i a tothom interessat en el patrimoni de la ciutat.