Una nova fira al voltant del Mercat de la Independència promourà els productes de proximitat a la tardor

Terrassa podria incorporar aquest mateix any una fira gastronòmica per promocionar els productes locals. La proposta s’ha posat sobre la taula en la comissió Terrassa Gastronòmica, reunida aquest dimecres, tot i que el president del Gremi d’Hosteleria, Xavi Gómez, ja la va avançar dilluns a Canal Terrassa. La nova fira encara no té nom ni data, però la intenció és celebrar-la entre mitjans de setembre i octubre, per no coincidir en el temps amb les jornades de caça i bolet. La ubicació sí que sembla clara, els voltants del Mercat de la Independència i la seva zona de serveis que dóna a la Rambla.

A banda d’aquesta fira per promocionar els productes de proximitat Terrassa Gastronòmica vol promoure’n el cultiu i estendre’n l’ús tant a les llars com als restaurants. Això és fomentar als locals de restauració que elaborin plats amb la mongeta del ganxet, el cigró menut, la botifarra terregada, la col brotonera i el mató d’ullastrell. També que als establiments d’alimentació puguin tenir un espai diferenciat i senyalitzat que agrupi l’oferta d’aquests productes.

El president del Gremi d’Hosteleria, Xavi  també aposta per recuperar la fira Terrassa de Vins, que es va deixar de fer per qüestions de logística i cost. El retorn de la fira podria ser l’any que i ve i es treballa amb la idea de fer-la al carrer i no al recinte firal com s’havia fet.

La comissió Terrassa Gastronòmica està formada pels Gremis d’Hostaleria, de Flequers, de Carnissers-Xarcuters, la Fundació Sant Galderic, el col·lectiu Cuina Vallès, els Mercats, Municipals, la Cambra, l’Ajuntament i el Consell Comarcal.