Una nova guia mostra 22 itineraris per gaudir de l’entorn natural de Terrassa

Caminar per la natura és un hàbit saludable que la majoria de terrassencs i terrassenques tenen al seu abast. A pocs quilòmetres de casa, al voltant de la ciutat, disposen d’una gran diversitat de rutes per fer exercici i gaudir de l’entorn. Per tal d’ajudar a descobrir aquest patrimoni natural, els terrassencs Àngel Hernández i Antoni Comellas han publicat recentment un llibre anomenat «22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa».

El llibre recull els mapes detallats de tots els itineraris, així com explicacions i fotografies de la fauna i la flora d’aquest entorn natural. Una guia que recorre molt més que els camins de Sant Llorenç del Munt, demostrant que, per la majoria de la ciutadania, encara hi ha molts paratges desconeguts a prop de casa seva. Un d’aquests itineraris transcorre, fins i tot, pel mig de la ciutat, amb una ruta que travessa el Parc de Vallparadís, que es pot fer amb cadira de rodes o amb cotxet per nadons i que ens ajuda a conèixer alguns secrets molt ben guardats.

Els autors destaquen que les 22 rutes són assequibles per a totes les edats i que, a més a més, qualsevol habitant de la província hi pot accedir en transport públic invertint menys de dues hores. La guia, editada per la Fundació Torre del Palau, ja està a la venda a les llibreries i es pot adquirir per un preu de 23 euros.