Una nova Marxa de Torxes commemorarà el 4 de setembre terrassenc

Ara fa més de 300 anys, el 3, 4 i 5 de setembre de 1713, les tropes borbòniques en contra la causa austriacista arrasaven la ciutat. I ho feien entrant el dia 3, pel portal de la ciutat que donava al racó de Sant Galderic, a tocar del mercat, a l’actual Raval. Com cada 4 de setembre Terrassa rememora aquells fets i recorda amb una marxa de torxes a la vintena de víctimes i l’inici de la pèrdua de les llibertats de Catalunya.

Per novè any consecutiu, la Comissió 4 de setembre convoca la ciutat a participar aquest dimecres d’un itinerari pels carrers del centre que sortirà a dos quarts de vuit de la plaça Vella. Aquest any la Comissió tornarà a llegir el manifest i el president dels Minyons de Terrassa, llegirà el pregó coincidint amb el 40 aniversari de l’entitat. També hi prendran part amb diverses actuacions al llarg del recorregut, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, el Drac Baluk Astarot, i el Ball del Serrallonga.

La marxa que es declara no partidista, és àmplia i transversal, oberta a totes les entitats que per segon any denunciarà l’existència de presos polítics, exiliats i encausats per la causa independentista. El recorregut serà el mateix que en anteriors edicions, sortirà de la plaça Vella per pujar per la Font Vella i arribar al Passeig. Després baixarà pel carrer Sant Pere per tornar a la plaça Vella. Com és habitual a l’inici es facilitaran les torxes perquè imatges com aquesta es puguin repetir aquest dimecres al vespre. En les darreres edicions entre 3.500 i 4.000 persones participen de la marxa cada 4 de setembre.