Una nova plataforma anuncia mobilitzacions permanents en defensa de les pensions

Diverses entitats i col•lectius de pensionistes i jubilats de Terrassa han constituït la plataforma anomenada Moviment per unes pensions dignes. Ho han anunciat en una concentració que s’ha fet aquest migdia davant l’Ajuntament per protestar contra “la ridícula” pujada de les pensions del 0,25% aprovada pel govern de l’Estat.

Un nombrós grup de persones, 320 segons càlculs de la Policia Municipal, s’hi han aplegat. A partir d’ara es trobaran un cop al mes, el primer dilluns de cada mes, d’11 a 12 al Raval.

Anuncien també una entrevista amb l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i volen que els diferents grups municipals es posicionin al ple sobre les seves reivindicacions. L’entrega de signatures davant la delegació de la Seguretat Social de Barcelona o una manifestació el 22 de febrer, són altres de les accions previstes.

L’embrió del moviment prové de dilluns passat, quan es va fer la primera concentració en defensa de les pensions, convocada de forma anònima a través de les xarxes socials. El públic hi va assistir però cap dels convocants. Per això, divendres, un grup de 12 persones es van reunir al Montserrat Roig per crear aquest moviment organitzat.

Inclou els Iaioflautes, la Plataforma Unitària de Gent Gran de Catalunya, la Marea Pensionista i la Sectorial de Jubilats de l’ANC, a més de CC.OO i la UGT. Auguren una mobilització permanent fins aconseguir que les diferents administracions els escoltin.