Una nova temporada en blanc a l’horitzó

Les competicions federades d’àmbit català i de base pengen d’un fil. Després d’una passada temporada atípica, quan totes les competicions es van aturar al mes de març, aquesta va camí de perdre’s novament. Les federacions catalanes de futbol i de bàsquet, les que aglutines més fitxes de federats, han informat de l’endarreriment de les seves competicions davant la nova pròrroga de les restriccions que afecten a l’esport federat fins aquest diumenge 28 de febrer.

Així doncs, els campionats de lliga no es reprendran el 6 a i 7 de març com estava previst i es fixarà un nou inici tan aviat s’obtingui l’autorització i s’adaptin els plans de competició. Tant en el futbol com en el bàsquet, els seus ens federatius posen el 20 i 21 de març com a data per reprendre la lliga. En el cas del futbol, s’assenyala que marxar més enllà en el calendari comportaria no mantenir els efectes classificatoris i, en alguns casos, estudiar la seva viabilitat aquesta temporada.

Amb les actuals restriccions del Procicat, es manté la celebració de les competicions d’àmbit estatal i es permet la represa d’aquelles que donen accés a categories estatals, com la Primera Catalana de futbol o les categories Preferents de diferents esports, classificatoris per als Campionats d’Espanya. Però algunes federacions han decidit modificar la terminologia d’algunes competicions catalanes per poder-les posar en marxa. És el cas de l’anterior Copa Catalunya de bàsquet, ara Campionat d’Espanya de Primera Divisió, que permetrà als dos equips sèniors del CN Terrassa començar a competir la setmana vinent.

Abans, però, el sènior masculí del Club Voleibol Terrassa tornarà a les pistes aquest diumenge, visitant la Torre de Claramunt. I és que la categoria en la qual competeix, la Segona Catalana, dona accés, mitjançant les fases d’ascens, a una categoria d’àmbit estatal. També reprendrà les competicions el Femení Manu Lanzarote a la Preferent Femenina de futbol.

El sènior masculí del CV Terrassa tornarà a competir aquest diumenge