Una oportunitat per tornar a estudiar o trobar feina a través del tèxtil

Aquests són els alumnes de l’Institut Terrassa que han seguit el Curs d’operacions auxiliars de processos tèxtils que s’imparteix dins del programa Joves per l’Ocupació. Són una desena de joves d’entre 16 i 25 anys amb baixa qualificació i que no treballen.

Amb les 220 hores de formació professionalitzadora, les 80 hores posteriors de pràctiques a empreses tèxtils de la comarca i les tutories individuals es pretén dissenyar un itinerari personalitzat perquè retornin al sistema educatiu i/o s’insereixin laboralment.

Durant el curs han estudiat des de les matèries primeres fins el patronatge.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha visitat aquest matí de dimecres la iniciativa perquè el Vallès Occidental compta amb una gran tradició d’indústria tèxtil i encara actualment és un sector estratègic. De fet, 1 de cada 5 persones que treballa en el tèxtil a Catalunya ho fa en alguna de les 485 empreses de la comarca.

El programa Joves per l’Ocupació arriba a la sisena edició. En aquest exercici compta amb 5 especialitats. El Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu hi aporten 301.000 euros i el Consell Comarcal gestiona els diners.