Una pastisseria de Viladecavalls crea una galeta exclusiva que identifica el poble

Viladecavalls ja té la seva pròpia galeta. És la Vilaleta i l’elabora des de fa unes setmanes en Jordi Sàmper, pastisser de Deleita’t, a Can Trias. Es tracta d’una galeta a base de farina, mantega, sucre i ou, i recorda les clàssiques daneses de caixa de llauna. Aquesta té forma de V i incorpora el seu propi nom. Hi ha dues versions de la Vilaleta: la clàssica, que es vendrà tot l’any, i la banyada parcialment amb xocolata, només a l’estiu.

La galeta de Viladecavalls es va estrenar al novembre, per la fira de Sant Martí. De moment només la venen a la pastisseria on s’elabora però ben aviat es podrà trobar a altres comerços del municipi.

L’objectiu dels elaboradors és que la Vilaleta es converteixi en un tret distintiu i típic de Viladecavalls. Es comercialitza en paquets de deu, a vuit euros cadascun. Les de xocolata van en paquets de sis.

A la pastisseria Deleita’t ja estan treballant per adaptar la Vilaleta a altres municipis, amb altres noms i formes, que podrien ser tant inicials com símbols locals.