Una persona morta i 14 persones ateses sanitàriament durant l’incendi a una residència de Matadepera

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 03.02 hores d’aquesta matinada, d’un incendi en una habitació d’una residència de Matadepera ubicada al passeig Àngel Guimerà.

Es tracta d’una instal·lació de planta baixa i dues plantes amb diverses habitacions. A l’arribada dels efectius han confirmat que el foc, les causes del qual es desconeixen, afectava una habitació d’una àrea de la segona planta on s’ha localitzat el cos sense vida d’una dona. A les 03.26 hores es donava el foc per controlat. A les 05.04 hores ha finalitzat l’evacuació de totes les persones. S’ha muntat una àrea sanitària per poder anar valorant totes les persones residents a mesura que eren evacuades.

Des d’aquesta àrea sanitària el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) ha atès un total de 14 persones, de les quals 10 eren residents per inhalació de fum: 8 lleus i 2 menys greus que han estat traslladats, un al Consorci de Terrassa i l’altre a la Mútua de Terrassa. També han atès una treballadora de la residència i un policia local per inhalació de fum i un bomber per una contusió lleu.

Fins al lloc s’hi han desplaçat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb el sanitari del SEM. A les 06.18 hores ja donaven l’actuació per finalitzada.

També s’hi han desplaçat 8 ambulàncies del SEM i l’helicòpter medicalitzat, efectius de la Policia Local i 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de les diligències i de la investigació.