Una pista de gel és la principal novetat d’aquest Nadal a Terrassa

La plaça Nova tindrà una pista de gel durant aquestes festes de Nadal. Entre el 5 de desembre i el 7 de gener, s’instal•laran uns 420 metres quadrat de gel que permetran lliscar-hi uns 80 patinadors alhora. Unes carpes acolliran el servei de lloguer de més de 200 parells de patins. El preu serà de 6 euros però hi hauran vals de descompte a meitat de preu pels dies feiners. Ara fa deu anys els comerciants del segle XX van instal•lar una pista de gel a les cruïlles de les carreteres de Montcada i Rubí. Ara el Gremi d’Hostaleria vol que aquesta inicitiva serveixi per promoure el comerç de tota la ciutat durant aquest Nadal.

D’altra banda la instal•lació dels llums de Nadal que va començar a finals d’octubre ja està a punt de culminar. Terrassa comptarà aquest any amb més de 500 punts de llum repartits pels diferents eixos comercials. Tots els llums són LEDS i de baix consum energètic. Una tasca que l’Ajuntament ha fet conjuntament amb les associacions comercials de cada zona. Els problemes amb la coberta de l’aparcament del Portal de Sant Roc han fet que aquest any se substitueixi la tradicional il•luminació aèria per un seguit d’elements ornamentals a les voreres. El cost total del projecte atorgat per adjudicació ha estat de 115.000 euros, 10.000 més que l’any passat.

El pròxim dissabte 30 de novembre s’inaugurarà l’enllumenat junt amb el pessebre del Raval. Un pessebre que aquest divendres s’ha començat a muntar. Malgrat la pluja, el servei de gestió de l’Espai Públic ha fet arribar els primers elements per fer el pessebre d’aquest any. Per desè any consecutiu l’Agrupació de Pessebristes ha estat l’encarregada de dissenyar un espai de 40 metres quadrats. Ricard Verdaguer és l’autor del pessebre que entre d’altres elements hi posarà una font d’on brollarà aigua natural. Per aquest any per davant del pessebre del Raval hi tornaran a passar els diferents col•lectius de la ciutat per oferir les tradicionals cantades de Nadal.