Una plaça del Progrés plena reclama amb música el Sí en el Referèndum

Crit unànim a la plaça del Progrés en favor de votar Sí en el referèndum per la Independència del pròxim diumenge. Amb un cartell d’oradors encapaçalat per Lluís Llach, Regidors i Diputats pel Sí, han anat passant per l’escenari per oferir proclames en favor de la llibertat i crítiques a la repressió política de l’Estat. Els parlaments han anat des de la principal recomanació del cantautor de Verges, passant pel discurs fet amb el cor de la regidora d’Esquerra-MES a Terrassa, fins a la denuncia socialista de la parlamentària de Moviment d’Esquerres Magda Casamitjana.

El portaveu d’ERC-MES Isaac Albert ha reivindicat el protagonisme de la ciutat en un procés tant important com l’actual que viu el país. I la també Diputada de Junts pel Sí, Alba Verges, ha criticat l’actitud repressiva de l’Estat amb detencions polítiques il•legals. L’acte també ha comptat amb dues provocacions del sector unionista que els assistents han sabut ignorar. En una concentració amb l’assistència de Lluís Llach, i com no podia ser d’altra manera, el públic va corejar l’Estaca i van cloure l’acte amb el Cant dels Segadors.

Abans la plaça del Progrés va celebrar Música i Veus per la Democràcia, un seguit d’actuacions de grups i cantants locals que combinant temes propis i cançons protesta dels anys 70 reivindiquen el seu compromís amb la democràcia, la llibertat i el dret a decidir dels pobles.