Una promoció del comerç permetrà descobrir l’origen dels carrers de Terrassa

Sabien que abans el carrer Baldrich es deia de la Princesa?. O que en el seu inici el carrer Joan Coromines recordava la primera ampliació urbanística del 1868?. Són dues de les 35 respostes que amaguen els “Secrets de carrers”, una promoció familiar del Comerç Terrassa Centre. L’acte de presentació s’ha fet al cor de la ciutat amb la participació dels presidents de l’entitat comercial que organitza el concurs, el Tinent d’Alcalde de Projecció de la Ciutat i de Cutura, Amadeu Aguado i Jordi Flores, i el Director de l’Arxiu Comarcal, Joan Soler, que ha supervisat la informació històrica dels carrers.

La gimcana planteja diferents preguntes sobre els carrers de Terrassa i s’ha de trobar la resposta en els comerços del centre. D’altres curiositats són que a Terrassa hi havia dos carrers Cremats, el primer va ser al portal del carrer Sant Pere el 1726. O que el carrer Gavatxons es va formar fora muralles per la forta immigració francesa de finals del segle XVI a la ciutat.

Un joc dinàmic, divertit i familiar que ajudarà a descobrir l’orígen de molts carrers de la ciutat. “Secrets de carrers” acabarà el dia 26 amb un llibre sobre la història dels carrers per a tots els participants, i un sorteig que es farà al programa de la Ràdio Municipal El Submarí, amb diferents lots i regals per als guanyadors.