Una prova pilot permetrà analitzar com gestionen els residus 5.000 persones a Terrassa

Terrassa posarà en marxa a finals d’aquest any una prova pilot per millorar el reciclatge de residus. Es tracta d’una acció prevista al Pla de Prevenció de Residus, aprovat al 2015, i que serà possible gràcies a una subvenció de 50.000 euros atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya. En total, l’entitat atorga 1,8 milions d’euros en ajuts per a la prevenció i per a la reutilització de residus.

Actualment, només un 33% dels residus recollits se separen en origen a Terrassa. Analitzant el comportament de les persones seleccionades, l’ajuntament vol avançar en nous mètodes que permetin reduir la brossa que va a parar a la planta de tractament i, com a conseqüència, reduir el cànon que es paga. Un fet que podria abaratir la taxa que paga la ciutadania.

Del total, els ens locals rebran de l’Agència de Residus de Catalunya 1 milió d’euros mentre que universitats i entitats sense ànim de lucre rebran els altres 800.000 euros. L’objectiu és desenvolupar plans de prevenció i projectes contra el malbaratament alimentari i el foment de la reutilització.

En conjunt, se subvencionen 19 projectes a Barcelona, dos a Girona, quatre a Lleida, tres al Camp de Tarragona, dos a la  Catalunya Central i una al Pirineu i Aran.