Foguera Sant Joan Apotecari 3

Una revetlla de Sant Joan marcada per l’alt risc d’incendis

A les portes de la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament recomana a la ciutadania celebrar la nit més curta de l’any amb molta precaució. I és que la celebració estarà marcada per les altes temperatures i per la sequera.

Fins ara, el servei de Via Pública ha atorgat dues autoritzacions per fogueres. Estaran ubicades a la plaça de la Font de l’Apotecari i carrer dels Ceps amb Torrent del Batlle. L’horari establert per l’encesa és entre les 22 h i la 1 h de la matinada. A partir d’aquesta hora els serveis d’extinció d’incendis procediran a apagar els focs de cadascuna de les fogueres.

Pel que fa a les revetlles, l’Ajuntament està gestionant l’autorització de nou sol·licituds. L’horari màxim de finalització de les revetlles de Sant Joan serà les 3.00 h.

El consistori ha autoritzat 22 punts de venda de petards.

L’Ajuntament tancarà, com ja ha fet altres anys, el Parc de Sant Jordi a partir de les 21 h de dijous, 23 de juny, amb excepció d’una zona acotada prop de la plaça del Doctor Zamenhof. Amb aquesta mesura, es vol preservar el caràcter històric del jardí i l’edifici de la Masia Freixa evitant-hi qualsevol conat d’incendi.

Des del Consistori també es demana prudència als terrassencs i les terrassenques a totes les places públiques i parcs on hi hagi vegetació, especialment el parc de Vallparadís i es recorda que les darreres pluges no han estat suficients per alleujar la sequera, que les plantes es troben en un context d’estrès hídric i que cal seguir extremant les precaucions per evitar qualsevol foc. En aquest sentit, tampoc es poden tirar petards ni encendre foc a menys de 500 metres del bosc, així com a menys de 15 metres del mobiliari urbà, de les plantes i dels arbres.

Comprimits per calmar l’angoixa dels animals

El servei de Benestar Animal de l’Ajuntament posa en marxa, per tercer any consecutiu, una campanya de repartiment de comprimits masticables per a gossos i gats. Es tracta de comprimits fets amb ingredients naturals i que no generen efectes secundaris. Permeten calmar l’angoixa que pot generar especialment aquests dies l’ús de la pirotècnia.

Els comprimits es podran recollir a la parada que s’instal·larà al Raval de Montserrat els dies 21, 22 i 23 de juny. Les persones que així ho desitgin podran acostar-se al punt de repartiment entre les 17.30 h i les 20 h i fer consultes a una auxiliar veterinària que respondrà els dubtes que puguin sorgir pel que fa a l’administració de les pastilles. Benestar Animal recorda que s’haurà de portar la cartilla veterinària que acrediti que l’animal està xipat i censat. Aquells que no tinguin el document que acrediti el cens, hauran de signar un model de declaració responsable conforme l’animal està censat.

Al web municipal s’hi pot trobar tota la informació sobre la campanya ‘Més llum, menys soroll’. També s’hi poden trobar cartells i vídeos pensats perquè tothom que vulgui pugui compartir-los per xarxes socials afegint-hi l’etiqueta #SantJoanInclusiu.