Una ruta guiada recorre diversos espais relacionats amb la Guerra de Successió

Divendres i dissabte es celebren, a l’Arxiu Històric Comarcal, unes jornades de debat sobre el nomenclàtor de la ciutat. Per escalfar motors el Servei de Memòria Democràtica i el Centre d’Estudis Històrics han organitzat pels dies previs dues rutes guiades per reviure dos moments claus pel país. La primera, diumenge, va ser sobre la Guerra Civil i la repressió franquista. La segona, aquest dimecres, sobre la Guerra de Successió.

En aquesta darrera ocasió les explicacions han anat a càrrec de l’historiador Marc Ferrer. La ruta ha sortit del Mercat de la Independència, al carrer del Peix, i ha fet aturades a l’Ajuntament, la plaça de la Font Trobada, la Torre del Palau, la Plaça Vella, els carrers Bastard i Jaume Cantarer, el Mas de la Castlània i el convent de Sant Francesc.

A cada punt, Ferrer ha explicat històries i anècdotes relacionades amb els espais on eren. També sobre terrassencs que van tenir un paper destacat en la Guerra de Successió així com dels seus llinatges. A través d’un grup tancat d’una xarxa social, l’historiador ha anat compartint textos i imatges relacionades amb tot allò que comentava.

Expert en la Guerra de Successió Marc Ferrer va publicar al 2014 un llibre sobre aquest conflicte bèl•lic, editat per la Fundació Torre del Palau coincidint amb el Tricentenari.