Una ruta per descobrir els edificis menys coneguts de Muncunill

Coincidint amb el 150è aniversari del naixement de Lluís Muncunill, la Fira Modernista d’enguany ha volgut també dedicar diverses activitats en memòria d’aquest important arquitecte, nascut a Sant Vicenç de Fals el 1868. Tant dissabte com diumenge, en sessió de matí i tarda, s’ha dut a terme una ruta itinerant pels carrers del centre, repassant tots aquells edificis construïts per Muncunill a principis del segle XX. L’activitat ha estat una de les novetats d’aquesta 16a edició de la Fira i, malgrat que la pluja ha fet acte de presència durant la sessió del dissabte a la tarda, molts curiosos no han volgut deixar escapar l’oportunitat de conèixer més detalls sobre la vida i obra de Lluís Muncunill.

Més enllà de repassar edificis emblemàtics com l’Ajuntament, la Masia Freixa o el mNACTEC, la visita, a càrrec de la guia turística Mia Pérez -assistida en aquest passi per una intèrpret de llengua de signes- ha servit per descobrir edificis menys coneguts, com és el cas de la Casa Armengol, Cal Barata o l’Hotel Peninsular.

Una altra construcció que porta la firma de Lluís Muncunill és la Casa Ignasi Escudé Galí, ubicada al número 77 del carrer del Nord. Es tracta d’una obra modernista de l’any 1905, la qual s’ha anat transformant amb el pas de quatre generacions familiars. Com a novetat d’aquesta edició de la Fira Modernista, durant tot el cap de setmana la Casa Ignasi Escudé Galí ha obert les seves portes als visitants. Després d’acollir una residència per a gent gran durant els últims anys, actualment la Casa Escudé és la seu del Centre Oftalmològic Institut Català de Retina.