Una seixantena d’activitats per reduir la desigualtat entre homes i dones

L’Ajuntament impulsa una seixantena d’actes de sensibilització, formació i promoció dels valors en la igualtat de gènere. Unes activitats que es faran durant tot el mes per commemorar el dia 8, Dia Internacional de la Dona. L’acte central es trasllada al dia 6 de març pel suport que l’Ajuntament dóna també a les vagues convocades pel dia 8. En aquesta edició l’Ajuntament posa l’accent en la bretxa salarial que hi ha entre homes i dones. Una xifra que es calcula arriba al 24 per cent de diferència entre sous, en els mateixos llocs de treball.

A més, l’Ajuntament elabora un protocol en contra l’assetjament i les agressions en l’espai públic. Una taula de participació amb tots els agents implicats en la matèria i diferents persones i entitats que lluiten per la igualtat. A proposta de la CUP, també s’està fent un estudi sobre la possibilitat de que els autobusos s’aturin entre parades, si les dones se senten insegures de baixar en les parades establertes.

El programa d’actes inclou xerrades, conferències, cinema, cursos i concentracions. El dia 6, al Teatre Principal acollirà a l’artista experta en comunicació visual, Yolanda Rodríguez, per tractar els “Cicles de vida i publicitat, una mirada de gènere”. D’altra banda la guanyadora de l’anual concurs de cartells per anunciar el 8 de març és Belen Bach. En aquesta edició i per primera vegada hi ha participat 3 homes dels catorze treballs presentats.